iSweet®
Tekutý cukr iSweet je 100% přírodní, bez zápachu a nepříjemné pachuti. Má stejnou sladivost jako klasický cukr, ale okamžitě se rozpouští a je vhodný i pro diabetiky 2 typu.
3 položek celkem
PROČ si KOUPIT iSweet®
Chcete mít jistotu ve kvalitě?
V současné době již skoro každý zastánce kvalitních potravin umí a rád čte složení. Jak se tomu říká, "ďábel se skrývá v detailech". Nemusíte se bát, nepíšeme nic malým písmem a neskrýváme žádné škodlivé složky pod množstvím 0,01%. iSweet má certifikát kvality a shody výroby, Kosher a Halal certifikát.
Preferujete jen to přírodní?
iSweet je 100% přírodní fruktóza upravená dle stanovené viskozity s přirozeným glykemickým indexem 19. Používáme pouze fruktózu vyrobenou z řepného cukru. Dle schváleného stanoviska EU, které se opírá o studie a vědu, fruktóza způsobuje nízký vzestup hladiny cukru v krvi. Neexistuje žádný rychlý skok na rozdíl od glukózy a cukru. Proto iSweet je považován za bezpečné sladidlo pro lidi s cukrovkou 2. typu.
Máte domněnky o fruktóze?
Obavy, o kterých se někdy ve zprávách a na internetu mluví, nejsou spojeny s čistou fruktózou která je základem iSweet, ale týkají se fruktózy pod názvem isoglukóza (fruktózo-glukózový sirup) vyrobené ze škrobu a obecně obsahující 45% až 58% glukózy a dalších cukrů. U škrobu se jako surovina používá kukuřice nebo pšenice a prochází dalšími fázemi zpracování. Při neodborných diskusi lidé většinou nerozlišují isoglukózu od čisté fruktózy z čehož vznikají omylné domněnky.
Důležité je si uvědomit, že všechny tyto obavy jsou však spojeny s dlouhodobým a nadměrným užíváním, nikoli se střídmou konzumací. Při nízkém příjmu fruktózy, do 40g denně, negativní účinky nebyly pozorovány. Dalo by se říct, že nadměrný příjem jakýchkoli druhů jídel a nápojů není k ničemu dobrému..